tam buğday unlu ekşi mayalı bazlama

 
Tam buğday unlu ekşi mayalı bazlama teflon tavada nasıl yapılır? Tam buğday unu ve ekşi maya kullanarak diyet yapan biri olarak sultan, her çeşit hamur işini denedi. Denemeleri arasında en kolay ve pratik olanının ocak üzerinde bazlama yapmak olduğuna karar verdi. Kararı sonrasında ihtiyaç duydukça aşağıdaki tarifi kullanarak diyette tüketeceği ekmeği yapmaya devam ediyor. Ekşi mayanız var ise, tarifim zorluk çıkarmaz. Çünkü; ekşi maya nasıl aktif hale getiriliri biliyorsunuzdur. Bilmeyenler için ekşi maya ile ilgili yazılarımı beklemelisiniz. Afiyet olsun.

Neler Lazım:
  • 300 gr. Tam Buğday Unu
  • 150 gr. Aktifleştirilmiş Ekşi Maya
  • 200 gr. Çeşme Suyu
  • 6 gr. Kaya Tuzu

Yapılması:
  1. Yoğurma kabına unu koyun ve ortasını havuz yapın
  2. içine ekşi maya, su ve tuzu koyun karıştırın
  3. ve ele yapışmayan hamur yoğurun
  4. hamuru tek beze yapın, üzerini kapatın
  5. 35°C fırında hamur iki kat olana kadar, 1 saat dinlendirin
  6. hamur iki katına çıktığında, hamuru tezgaha alın ve elinizle bastırarak 2-3 santim kalınlığında yayın
  7. yayılan hamuru zarf gibi katlayarak tek beze yapın
  8. yaptığınız bezeyi 3 eşit parçaya bölün ve 3 beze yapın
  9. bezeleri 15-16 santim çapında açın
  10. kalın teflon tavayı ocağın büyük gözüne koyun
  11. ocağı orta ateşin bir tık üzeri ısıya ayarlayın ve tavayı ısıtın
  12. ısınan tavaya açtığınız bazlamayı yayın
  13. bazlamanın üstünde kabarıck oluşmaya başlayınca, bazlamayı döndürün ve diğer yüzünü 1-2 dakika pişirin
  14. peşinden bazlamayı tekrar döndürün toplam 5-6 dakika içinde döndürerek bazlamayı pişirin
Afiyet olsun  

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır