ıslama bulgur pilavı tarifi


  
Tencerede ıslama bulgur pilavı tarifi, en kolay nasıl yapılır? Yaptığınız bulgur pilavının yumuşacık olmasını isterseniz; bulguru önceden sıcak su içerisinde bekleterek yumuşamasını sağlamanız gerekir.  Bulgur pilavı yapmanın sayısız yol ve yöntemi vardır. Bunlardan bir tanesi de ıslama bulgur pilavıdır. Elbette bulgur belirli bir ölçüye göre ıslatılır. Kafamıza göre takılarak bulgur ıslatılmaz.  Pilavını yapacağımız bulgurdan bir ölçü bulgur tencereye konur ve üzerine iki ölçü sıcak su konur, bir taşım kaynatılır.

Peşinden ocak söndürülür, tencere kapağı kapalı olarak bulgur suyunu çekene kadar bekletilir. Suyunu çeken bulgurla istediğimiz çeşitte bulgur pilavı yapabiliriz.  Tencerede normal bulgur pilavı yapar gibi istediğimiz malzemeleri kavurduktan sonra ısladığım bulguru ve üzerine 1 ölçek kaynar su koyarve bir kez fokurdattıktan sonra ocağı iyice kısar, pilavı tencere kapalı olarak 25 dakika pişirdikten sonra 20 dakika dinledirir, sofraya koyarız. Tarifi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır