salma basmati pilav tarifi

Salma basmati pilav tarifi, tam da basmati pirince uyan pişirme tekniğidir. Dünyada çok az millet, pirinci kavurarak pilavını yapar. Araştırın, pirinç pilavı çoğunlukla kaynayan suya eklenerek pişirilir. Mutfak dilinde bu yönteme salma pişirme yöntemi deniyor. Kullanacağınız basmati pirinç yeni mahsul ise, çok çabuk pişer. Miadını doldurmuş pirinçle pilav yaparsanız, istediğiniz kadar zaman harcayın yaptığınız pilav yumuşacık olmaz. Afiyet olsun.

Neler Lazım:
1 su bardağı basmati pirinç (200 ml.)
30 gr. tereyağı
20 gr. ayçiçek yağı
2 su bardağı su (600 ml.)
10 gr. tuz

Yapılması:
  1. pirincin üzerini kapatacak miktarda ılık su, 1 çay kaşığı tuz koyun, pirinci 30 dakika dinlendirin.
  2. süre bitiminde pirincin berrak suyu çıkana kadar yıkayın ve süzün.
  3. pilav tenceresine tereyağı ve ayçiçeği yağını koyun, orta ateşte eritin.
  4. üzerine 2 su bardağı su ve tuzu koyun.
  5. su kaynamaya başladığında pirinci ilave edin, karıştırın.
  6. tencere tekrar kaynamaya başladığında, kapağını kapayın.
  7. ocağı iyice kısın, pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
  8. pirinç suyunu çekince pilavı 20 dakika dinlndirin.
  9. süre bitiminde tencereyi karıştırın
  10. ve pilavınızı servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır