salma basmati pilav tarifi
Salma basmati pilav tarifi, tam da basmati pirince uyan pişirme tekniğidir. Dünyada çok az millet, pirinci kavurarak pilavını yapar. Araştırın, pirinç pilavı çoğunlukla kaynayan suya eklenerek pişirilir. Mutfak dilinde bu yönteme salma pişirme yöntemi deniyor. Kullanacağınız basmati pirinç yeni mahsul ise, çok çabuk pişer. Miadını doldurmuş pirinçle pilav yaparsanız, istediğiniz kadar zaman harcayın yaptığınız pilav yumuşacık olmaz. Afiyet olsun.
Neler Lazım:
1 su bardağı basmati pirinç (200 ml.)
30 gr. tereyağı
20 gr. ayçiçek yağı
2 su bardağı su (600 ml.)
10 gr. tuz
Yapılması:
Sultan
Neler Lazım:
1 su bardağı basmati pirinç (200 ml.)
30 gr. tereyağı
20 gr. ayçiçek yağı
2 su bardağı su (600 ml.)
10 gr. tuz
Yapılması:
- pirincin üzerini kapatacak miktarda ılık su, 1 çay kaşığı tuz koyun, pirinci 30 dakika dinlendirin.
- süre bitiminde pirincin berrak suyu çıkana kadar yıkayın ve süzün.
- pilav tenceresine tereyağı ve ayçiçeği yağını koyun, orta ateşte eritin.
- üzerine 2 su bardağı su ve tuzu koyun.
- su kaynamaya başladığında pirinci ilave edin, karıştırın.
- tencere tekrar kaynamaya başladığında, kapağını kapayın.
- ocağı iyice kısın, pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
- pirinç suyunu çekince pilavı 20 dakika dinlndirin.
- süre bitiminde tencereyi karıştırın
- ve pilavınızı servis edin.
Sultan