15 dakikada saç kavurma

15 dakikada saç kavurma nasıl yapılır? Sac kavurma yapımında dana ya da kuzunun ızgara yapımında kullanılan eti kullanılır. Sac kavurma yapacağım diye, sac kavurma tavasına ihtiyaç yoktur. Elinizde bulunan her boyutta tava ve tencere ile eti kavurabilirsiniz. Eti kavururken kullanacağınız yağ hayvansal yağlar olabileceği gibi, yemekte kullandığınız her çeşit yağ eti kavurmak için uygundur.

Sac kavurma yapacağınız eti terbiye etmeye gerek yoktur. Kavuracağınız et ızgaraya yapmaya uygun et çeşiti olduğundan et zaten yumuşaktır. Adı üzerinde sac kavurma, etin yağ içinde kavrulmasıdır. Bu sebeple sac kavurmaya su konmaz ve sebzeler suyunu bırakmasın diye de fazlaca kavrulmaz. Sac kavurma tek kişilik yapılacağı gibi, bir aileye yetecek miktarda da yapılabilir.

Sac kavurma yapımında arzuya göre sebze çeşitlerinden soğan, sarımsak, domates, sivri biber ve çeşitleri kullanılabilir. Kavrulan eti tatlandırmak için karabiber, kimyon, pul biber ve kekik kullanılır. Ayrıca damak tadınıza uyan her çeşit baharatı kullanmak tercihinizle ilgilidir. Domates et kavrulduktan sonra en son kuşbaşı olarak eklenmeli ve fazlaca kavrulmamalıdır.

Sac kavurma ocak üzerinde en fazla 15 dakika içinde hazırlanabilir. Yağ eritildikten sonra kuşbaşı et eklenir. Yüksek ısıda et suyunu salıncaya kadar kavrulur. Et suyunu saldıktan sonra ocak ısısı yüksek ısı ile orta ısı ayarına getirilir ve etin suyu buhar olup uçuncaya kadar (yaklaşık on dakika) et kavrulur. Etin suyu tamamen buhar olup uçtuktan sonra etin ortasına (soğan, sarımsak, sivri biber, domates) sıra ile eklenir ve dişe dokunacak sertlikte kavrulur. Sebzeler kavrulduktan sonra en son baharatlar eklenir, karıştırılır ve yemek servis edilir. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır