mantarlı tavuk ciğeri sote

Mantarlı tavuk ciğeri sote, yapımı kolay oldukçada lezzeti bir yemek. Ciğeri istediğiniz mantar ve sebzelerle kavurun. Kavurduğunuz ciğeri dilediğiniz baharatlarla tatlandırın sofranıza koyun. Sultan mantarlı tavuk ciğeri sote yemeğini sıklıkla bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım:
  • yarım kilo tavuk ciğeri
  • bir paket kültür mantarı
  • beş kaşık sıvı yağ
  • bir kuru soğan
  • bir kırmızı kapya biber
  • bir yeşil biber
  • karabiber, pul biber, kimyon
  • tuz

Yapılması:
  1. tavuk ciğerini yıkayın süzün, kuşbaşı doğrayın
  2. soğanı, mantarı ve biberleri yemeklik doğrayın
  3. kapaklı tencere veya tavaya yağı koyun ısıtın
  4. üzerine sıra ile soğan, biber, mantarı ekleyin kavurun
  5. peşinden ciğeri ekleyin yüksek ısıda suyunu salana kadar kavurun
  6. ciğer suyunu salınca baharatları ekleyin, karıştırın ve tencere kapağını kapayın
  7. ocağı orta ısıya ayarlayın ve ciğer suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve ocaktan alın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır