kahvaltılık zahter tarifi

Kahvaltılık zahter tarifi, nasıl yapılır? Kahvaltılık zahter yapımında kullanılan malzemelerin sınırı yok. İsteyen, damak zevkine uygun ve bulması kolay baharatlarla kendi zahterini kendisi yapar. Önemli olan, ağız tadına uyan ve zeytinyağı ile buluştuğunda damakta lezzet patlaması yapan zahteri hazırlamaktır. Tarifini verdiğim zahteri diyet programımda ve diyet sonrası kilomu sabit tutma programımda kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Elbette zahteri ölçülü kullanıyorum. Ölçüyü kaçırırsam zahter başlıbaşına karbonhidrat bombasıdır ve vücut onu anında yağ olarak stoklar. Gün içinde bir kez öğünümde 1 tatlı kaşığı zahter unu ve iki tatlı kaşığı zeytinyağı karıştırarark tüketiyorum. Zahter aşırı tok tutar. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

kahvaltılık zahter malzemesi:

  • 200 gr. sarı leblebi
  • 2 çorba kaşığı susam
  • 1 çorba kaşığı çörek otu
  • 2 çorba kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı kimyon
  • 2 çorba kaşığı pul biber
  • 2 çorba kaşığı sumak
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılması:
  1. susam ve çörek otunu tavada yakmadan kavurun ve soğumaya bırakın
  2. mutfak robotuna leblebi, susam, çörek otu, kekik, pul biber, karabiber, kimyon, sumak, nane, tuzu koyun ve toz haline gelecek şekilde çekin.
  3. çektiğiniz karışımı kapalı bir kavanozda saklayın.
  4. hazırladığınız zahter tozunu istediğiniz miktarda zeytinyağı ile karıştırın tüketin. Ya da zahteri bir kaseye, zeytinyağını bir kaseye koyun. Ekmeğinizi önce zeytinyağına batırın ardından zahter ununa batırın yiyin.
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır