kızartmadan karnıyarık yapılır mı

Kızartmadan karnıyarık yapılır mı? Sorusunun yanıtına küçücük bir hayır desek de, hayatında ilk kez karnıyarık tadan biri için kızartmadan yapılan karnıyarık itici gelmez. Fakat; karnıyarık yemeğini seven biri için, patlıcanı kızartılmadan yapılan karnıyarık için aynı şey söylenemez. Pek tabi ki, diyet yapanlar veya sağlıklı beslenenler için kızartılmadan yapılan karnıyarık yemeği bir tercihtir.

Kızartılmadan patlıcan, nasıl karnıyarık yemeğine dönüşür? Patlıcan alacalı soyulur ve tuzlu su içinde 30 dakika bekletilir. Süre bitiminde patlıcan kurulanır, üzerine tuz ekilir ve fırça ile yağlanır. İşlemi bitmiş patlıcan kağıtlı fırın tepsisine dizilir. 200°C derecede 25 dakika fırında kızartılır ve fırından alınır. Bundan sonrası karnıyarık yapımına geçilir. Hazırlanan karnıyarık fırında veya tencerede pişirilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır