ekmeğin üzerine sürülen bulamaç nasıl yapılır


Ekmeğin üzerine sürülen bulamaç nasıl yapılır? Fırına sürdüğümüz hamur işi yiyeceklerin kızarması için üzerlerine süt, su, sulandırılmış salça, yumurta, zeytinyağı gibi maddeler sürülür. Fırında pişirilen ekmek veya pide hamurunun kızarması için üzerine sürülen bulamaç, çok iyi sonuç verir. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir çay bardağı soğuk su
  • bir çay bardağı un 
  • 2.5 su bardağı (yarım litre) fokur fokur kaynar su

Yapılması
  1. metal bir kap içine su ve unu koyun,
  2. ve topak bırakmayacak şekilde çırpın
  3. üzerine fokur kaynayan kaynar suyu bir defada dökün ve çırpma teli ile karıştırın
  4. soğuyunca ekmek veya pide hamurunuzun üzerine fırça ile sürün.
  5. ayrıca fırından çıkan pişmiş ekmeğin üzerine sürülürse parlak yapar. 
  6. bulamaç koyulaşınca azar azar soğuk su ekleyerek inceltin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır