tereyağlı mantar sote tarifi

Tereyağlı mantar sote tarifi, nasıl yapılır? Tereyağı ile yapılacak mantar sote, istiridye mantarıyla yapılabilecek en güzel yemeklerden biri. Diğer mantarlarla soğanlı mantar kavurması yapılmaz mı? Yapılır, yapılmasınada istiridye mantarı kadar leziz olmaz. Mantarı kavururken tavanın açık olması ve ocağın orta ateşin üzerinde olması olmazsa olmazlardandır. İstiridye mantarının soğanlı kavurmasını ve tost makinesi arasında tereyağlı ızgara yapılmasını Sultan, haddinden fazla sever ve sıklıkla yapar, yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım:

  • 1/2 Kg. İstiridye Mantarı
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz



Yapılması:

  1. Soğanı yarım ay (piyaz) doğrayın
  2. mantarın sert olan kök kısmını temizleyin
  3. ardından mantarı şerit (jülyen) doğrayın
  4. tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtın
  5. üzerine soğanı ilave edin orta ateşte kavurun
  6. peşinden mantarı ilave edin, ocak ısısını yükseltin
  7. mantar suyunu salıp, suyu buhar olup uçuna kadar kavurun
  8. mantarın bıraktığı su kaybolunca ocağı söndürün
  9. peşinden yemeğin karabiber, tuzunu ilave edin,
  10. karıştırın ve gönlünüzce servis edin.


Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır