tavuk ciğeri kokusuz
Tavuk ciğeri kokusu nasıl giderilir? Tavuk ciğerinin kendisine has bir kokusu olduğu gibi, ambalajı içinde beklemesinden doğan ikinci ağır bir kokusu mevcut. Üstüne üstlük bir de buna kan kokusu eklenince gel bu ciğeri ye! Bu kokuların çoğunu ciğerle uğraşan kişi duyar. Ciğer yemeğini yiyen kişi ise, bu kokuların çoğunu duymaz. Sadece ciğerde biraz acılık olduğunu söylemekle yetinir. Tavuk ciğerine gerekli ilgi gösterilmezse, sorunlu bir gıda çeşiti olur tavuk ciğeri. Sultan'nın yaptığı ciğer yemeklerinde kokunun esamesi okunmaz. Ciğer kokusu nasıl giderilir? Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım:
- 1 paket ambalajlı tavuk ciğeri
- bolca musluk suyu
- kevgir veya elek
- tencere
- kase
Ciğer Kokusunun Giderilmesi:
- ciğer paketini eve getirince açın ve bir kaba alın
- üzerine bolca musluk suyu gezdirin, karıştırın
- birkaç kez aynı işlemi yapın
- su berraklaşınca ciğeri kevgir ya da elek yardımıyla süzün
- peşinden, ciğer ve yüreklerin yağlarını kesin atın
- yüreği ikiye bölün kan pıhtısını tamizleyin
- ve bol su ile yıkayın
- ciğerleri istediğiniz irilikte doğrayın
- doğaradığınız ciğer ve yüreği tencereye koyun
- üzerini 1-2 parmak aşacak seviyede çeşme suyu ile doldurun
- tencereyi ocak üzerine alın ve kapağını kapayın
- tencereyi 2-3 dakika kaynatıktan sonra açın
- tencere üzerinde biriken köpükleri toplayın atın
- kapağı tekrar kapatın ve ciğeri 5 dakika düşük ısıda haşlayın
- süre bitiminde ciğerleri kevgire koyun
- kevgiri musluğun altına tutun ve ciğeri yıkayın, süzün
- süzülmüş ciğerin ister yemeğini yapın, isterseniz derin dondurucuda saklayın
- bu işlemleri yaptıktan sonra, ciğerin bütün olumsuzluklarını gidermiş olacaksınız.
Tavsiye bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan