tavuk ciğeri kokusuz

Tavuk ciğeri kokusu nasıl giderilir? Tavuk ciğerinin kendisine has bir kokusu olduğu gibi, ambalajı içinde beklemesinden doğan ikinci ağır bir kokusu mevcut. Üstüne üstlük bir de buna kan kokusu eklenince gel bu ciğeri ye! Bu kokuların çoğunu ciğerle uğraşan kişi duyar. Ciğer yemeğini yiyen kişi ise, bu kokuların çoğunu duymaz. Sadece ciğerde biraz acılık olduğunu söylemekle yetinir. Tavuk ciğerine gerekli ilgi gösterilmezse, sorunlu bir gıda çeşiti olur tavuk ciğeri. Sultan'nın yaptığı ciğer yemeklerinde kokunun esamesi okunmaz. Ciğer kokusu nasıl giderilir? Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım:

  • 1 paket ambalajlı tavuk ciğeri
  • bolca musluk suyu
  • kevgir veya elek
  • tencere
  • kase


Ciğer Kokusunun Giderilmesi:

  1. ciğer paketini eve getirince açın ve bir kaba alın
  2. üzerine bolca musluk suyu gezdirin, karıştırın
  3. birkaç kez aynı işlemi yapın
  4. su berraklaşınca ciğeri kevgir ya da elek yardımıyla süzün
  5. peşinden, ciğer ve yüreklerin yağlarını kesin atın
  6. yüreği ikiye bölün kan pıhtısını tamizleyin
  7. ve bol su ile yıkayın
  8. ciğerleri istediğiniz irilikte doğrayın
  9. doğaradığınız ciğer ve yüreği tencereye koyun
  10. üzerini 1-2 parmak aşacak seviyede çeşme suyu ile doldurun
  11. tencereyi ocak üzerine alın ve kapağını kapayın
  12. tencereyi 2-3 dakika kaynatıktan sonra açın
  13. tencere üzerinde biriken köpükleri toplayın atın
  14. kapağı tekrar kapatın ve ciğeri 5 dakika düşük ısıda haşlayın
  15. süre bitiminde ciğerleri kevgire koyun
  16. kevgiri musluğun altına tutun ve ciğeri yıkayın, süzün
  17. süzülmüş ciğerin ister yemeğini yapın, isterseniz derin dondurucuda saklayın
  18. bu işlemleri yaptıktan sonra, ciğerin bütün olumsuzluklarını gidermiş olacaksınız.

Tavsiye bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır