yayla meksika fasulyesi yemeği


Haşlanmış yayla meksika fasulyesi yemeği, nasıl yapılır? Tencerede ve düdüklü tencerede yapılır. Bilirsiniz, bakliyat ürünlerinin her çeşiti, önceden haşlanmış olsalar dahi tencerede iyi pişmez. Örneğin; nohut, bu çeşitler arasından bir örnek. Nohut benzeri kalın kabuklu ve sert olan bakliyat çeşitleri en güzel düdüklü tencerede pişer. Yayla'nın bir paket meksika fasulyesini düdüklüde denedik, mükemmel sonuç aldık. Bu fasulyeyi pişirirken ürünün kendi suyunu kullanın ve yemeğe tuz koymayın. Fasulyenin suyunu ve tuzunu çok iyi ayarlamışlar. Bu sebeple yaptığınız yemekte kusur bulunmaz. Sultan, meksika fasulyesini sever ve sıklıkla meksika fasulyesinin kurusundan yemeğini yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım:

  • 1 poşet haşlanmış meksika fasulyesi (700 gr.)
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • su gerekmez
  • tuz gerekmez


Yapılması:

  1. soğanı yemeklik doğrayın
  2. düdüklüde yağı ısıtın, soğanı ilave edin kavurun
  3. peşinden salçayı ekleyin kavurun
  4. üzerine meksika fasulyesini suyu ile birlikte ilave edin, karıştırın
  5. ve düdüklünün kapağını kapayın
  6. düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca, pişirme pimini indirin veya tepesindeki ağırlığı takın
  7. düdüklü fışlamaya başlayınca
  8. ocağı tamamen kısın ve saate bakın
  9. yemeğinizi 20 dakika kısıkta pişirin, ocaktan alın   
  10. ve gönlünüzce servis edin.
  11. Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.

Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır