greçka pilavı

Greçka pilavı tarifi, nasıl yapılır? Glutensiz beslenmek isteyenlerin ve diyet yapanların yegane besin kaynağı greçka. Greçka karabuğday, karabaşak diye çeşitli isimlere sahiptir. Greçka aynen bulugur pilavı gibi pişer. Greçka sebzeli, etli ve sade olarak pişirilir. Bir su bardağı ölçüsünde tereyağlı gereçka pilavını tarifledik, ölçülerin katlarını alarak ihtiyacınız kadar greçka pilavı yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Neler Lazım:

  • 1 su bardağı gereçka
  • 30 gr. tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1.5 çay kaşığı tuz


Yapılması:

  1. greçkayı yıkayın ve süzün
  2. tencerede tereyağını eritin
  3. üzerine greçkayı ilave edin, kavurun
  4. peşinden 2 su bardağı sıcak su ve tuzu ilave edin, karıştırın
  5. tencereyi bir kez fokurdatın
  6. kapağını kapatın ve ocağı iyice kısın
  7. kısık ateşte greçkayı 20 dakika pişirin
  8. ocağı söndürün ve tencereyi 20 dakika dinlendirin
  9. süre bitiminde greçkayı karıştırın
  10. ve gönlünüzce servis edin.


Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan


Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır