çiğ köfte malzemeleri
Çiğ köfte malzemeleri, geleneksel çiğ köfte yapımında kullanılan malzemeler hemen hemen her yerde aynıdır. Çiğ köfteyi yapan kişi aynı malzemeleri kullanmış olsa dahi, yaptığı çiğ köftenin tat ve lezzetine imzasını atar. Çiğ köfte yapımında en önemli faktör, köfte harcında kullanılan baharat çeşitleri ve miktarlarıdır. Çiğ köfte diğer yemeklere benzemez ve tek doğru tarifi yoktur. Çiğ köfteyi yoğuran kişinin bilgi, beceri ve deneyimi doğrultusunda yapılan çiğ köfte eğer tadanlar tarfından beğeniliyorsa, o çiğ köfte mükemmel hazırlanmış demektir. Beğenilmiyorsa, söylenecek söz yok.
Çiğ köfte etli veya etsiz yapıldığı için; çiğ köfte harcında et kullanılıyorsa etli köfte adını alır. Haliyle etsizinede etsiz çiğ köfte denir. Her iki köftenin ortak malzemeleri aynıdır. Fakat, kulanılan malzeme miktarlarını çiğ köfteyi yapan kişi belirler. Çiğ köftede kullanılan başlıca iki malzemeden biri et ve diğeri ince çiğ köftelik bulgurdur. Diğer malzemeler ise; domates ve biber salçası, kuru soğan, sarımsak, domates, karabiber, pul biber, kimyon ve tuzdur.
Çiğ köfte etli veya etsiz yapıldığı için; çiğ köfte harcında et kullanılıyorsa etli köfte adını alır. Haliyle etsizinede etsiz çiğ köfte denir. Her iki köftenin ortak malzemeleri aynıdır. Fakat, kulanılan malzeme miktarlarını çiğ köfteyi yapan kişi belirler. Çiğ köftede kullanılan başlıca iki malzemeden biri et ve diğeri ince çiğ köftelik bulgurdur. Diğer malzemeler ise; domates ve biber salçası, kuru soğan, sarımsak, domates, karabiber, pul biber, kimyon ve tuzdur.