ravioli makarna sosu

1/2 Kg. Ravioli makarna için; domatesli makarna sosu, nasıl yapılır? Domatesli makarna soslarının yapımında mevsiminde yetişen ılgun domates, mevsiminde yetişmiş konserve yapılmış domates veya mevsiminde yetişmiş derin dondurucuda saklanmış domates kullanılır. Zamanında yetişmeyen sera domatesleriyle makarna sosu yapılır da, lezzetli olmaz. Domates sosunun ölçüsü olur mu? Elbette olur. Sos yapımında malzeme ölçüsü kaçırılırsa, yapılan sos güzel olmaz. Yemekte tat ve lezzet doğrudan malzemelerin dengeli kullanımıyle ilgilidir. Sultan, çoğu zaman domates soslu makarnalar için bu sos tarifini kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.


Neler Lazım:

  • 300 gr. olgun domates
  • altı kaşık zeytinyağı
  • üç iri diş sarımsak
  • bir çay bardağı sıcak su
  • bir tutam fesleğen veya maydanoz
  • bir çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
  • bir çay kaşığı tepelice tuz


Yapılması:

  1. domatesi rendeleyin
  2. sarımsağı soyun ve irice doğrayın
  3. fesleğen veya maydanoz yapraklarını olduğu gibi bırakın
  4. tavada zeytinyağını ısıtın
  5. üzerine sarımsağı koyun ve kavurun
  6. peşinden rendelenmiş domatesi ilave edin, diriliği gidinceye kadar kavurun
  7. üzerine tuz ve karabiberi, bir çay bardağı sıcak suyu ilave edin
  8. tavayı fokurdatın ve ateşi kısın
  9. kısık ateşte domates suyunu çekinceye kadar pişirin
  10. pişirme işlemi tamamlandıktan sonra; fesleğeni, haşlanmış ravioliyi ekleyin
  11. üzerine ravioli haşlama suyundan 1 kepçe (100 gr.) ilave edin
  12. malzemeleri 1-2 dakika fokurdatın, tavayı ocaktan alın
  13. domates soslu ravioliyi gönlünüzce servis edin


Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır