Kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır? Kelle paça çorbası yaparken koyun, kuzu kellesi veya paçası farketmez, terbiye edilerek ya da sade olarak hazırlanır. Tarifim terbiye edilmiş kelle paça çorbası ile ilgilidir. Terbiye malzemeleri içerisine yoğurtta girebilir, bu bazı yöremiz insanının tercihi. Bir de kelle ve paçaların haşlanması sırasında suyuna aroma versin diye soğan, limon, sarımsak ve defne yaprağı katılabilir. Çorbamı isteyen herkes tatsın diye, genel amaçlı olarak hazırladım. İyi mi yaptım bilemiyorum, tercih sizin. Sultan, ara sıra yaptığı kelle paça çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin. Neler Lazım bir temizlenmiş koyun başı dört temizlenmiş koyun paçası bir kaşık tepeli un bir yumurta sarısı sarımsak, sirke tuz