8 kişilik sütlaç tarifi

8 kişilik sütlaç tarifi; her kaseye ikişer kepçe sütlaç koyarak, sekizinci kaseyi sonlandırırsınız ve tencerede bir kaşık bile sütlaç artmaz. Özellikle tatlı tariflerinin malzemelerini terazi ile ölçerek yaparsanız, şaşmaz sonuca ulaşırsınız. Her evde dijital terazi bulunmayacağından, ölçü işini kaşık ve bardağa havale edelim. Sütlaç yapmanın en önemli ayrıntısı, sütlacın kıvamını ayarlamaktır. Sütlaç kıvamını ayarlamanın en basit yolu; sütlaç göz göz kabarcıklar çıkarırken, kaşıkla sütlaçtan alıp tencereye boşaltmaktır. Sütlaç kaşıktan tencereye boza kıvamında dökülüyorsa, tam kıvamında demektir. Sultan, bu tarifi sıklıkla yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım:

  • 7 su bardağı süt (1.4 litre)
  • 3.5 çorba kaşığı baldo pirinç (70 gr.)
  • 1 su bardağı toz şeker (250 ml.)
  • 1 kahve fincanı mısır nişastası (35 gr.)
  • 6 çorba kaşığı soğuk su (60 gr.)
  • 1.5 su bardağı su (200 ml. bardakla)

Yapılması:
  1. 1.5 su bardağı su ile pirinç suyunu çekene kadar haşlayın
  2. 6 çorba kaşığı soğuk su ile nişastayı bir kasede karıştırın
  3. tencerede haşlanmış pirinç ile sütü kaynatın
  4. üzerine şekeri ilave edin, karıştırın, 5 dakika kaynatın
  5. süre bitiminde nişastayı ilave edin, karıştırın
  6. tencere kaynamaya başladığında ocağı orta ateşin bir tık üzerine ayarlayın
  7. tencereyi karıştırarak 5 dakika süre ile tekrar kaynatın
  8. süre bitiminde ocaktan alın ve sütlaçı kaselere taksim edin
  9. soğutun ve gönlünüzce servis edin

Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır