siyah mercimek nasıl pişirilir
Siyah (kara) mercimek beluga nasıl pişirilir? Siyah mercimek, yeşil mercimek gibi pişirilir. Mercimeği nasıl pişiriyorsanız, siyah mercimeği de öyle pişirebilirsiniz. Siyah mercimek ıslatmadan 20 dakikada doğrudan haşlanır. Fakat, iş yemeğinin yapımına geldiğinde; salça işin içine girdiğinde, iş biraz uzar. Tencerede siyah mercimek yemeğini kısık ateşte 45 dakikada pişirebilirsiniz. Siyah mercimek yemeğini Sultan, bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım:
- bir su bardağı siyah mercimek (165 gr.)
- dört kaşık zeytinyağı (40 gr.)
- bir küçük boy soğan
- bir çay kaşığı tepelice domates salçası (8 gr.)
- birer fiske karabiber, pul biber ve kimyon
- bir çay kaşığı dolusu tuz (3 gr.)
- üç su baradağı sıcak su (600 ml.)
Yapılması:
- siyah mercimeği bol su ile yıkayın ve süzün
- soğanı yemeklik doğrayın
- yağ içinde soğanı kavurun
- üzerine salçayı katın kavurun
- ardından mercimeği, 3 bardak sıcak suyu ve baharatları ilave edin
- tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
- yemeği kısık ateşte 45 dakika süre ile pişirin
- ocaktan alın, tuzunu ayarlayın
- ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan