yumurtalı çoban düdüğü kavurması


Eşek helvası otu; Çoban düdüğü otu, Helvacık otu, Sütlüce, Sütlü diken adıyle bilinen otun zeytinyağlı yemeği, pidesi, gözlemesi, salatası ve kavurması yapılır. Eşek helvası, yani; çoban düdüğü otu, doğrudan yemek yapımında kullanılır. Salatası ise, çoban düdüğü haşlanarak yapılır. Çoban düdüğü otu şoklanmış ya da haşlanmış olarak, derin dondurucuda saklanabilir. Sultan, ege otlarına bayılır. Arada bir bu tarifle yumurtalı çoban düdüğü kavurması yapar. Bazen sade, bazen yoğurtlu olarak yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım:

  • yarım kilo çoban düdüğü otu
  • iki tane yumurta
  • bir kaşık tereyağı
  • tuz


Yapılması:

  1. çoban düdüğü otunu temizleyin, yıkayın, süzün
  2. kaynayan su içinde dişinize göre 5-8 dakika haşlayın
  3. çıkarın soğuk suda soğutun ve süzün
  4. peşinden ihtiyacınız kadarını alın, suyunu avcunuzda sıkın ve kuşbaşı doğrayın
  5. tereyağında otu kavurun
  6. üzerine yumurtayı kırın, tuz ekin
  7. beyazı piştiğinde ocaktan alın
  8. ister sade, isterseniz sarımsaklı yoğurtlu olarak afiyetle yiyin.

Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır