şile palamudu

Şile palamudu nasıl pişirilir? Şile palamudu Eylül ayında tutulmaya başlar. Bu ay içinde palamut yağlı değildir. Ekim ayı itibariyle yağlanmaya başlar. Şile palamudunun bu ay içinde tavası yapılır. Ekim ayı içinde ızgarası nefis olur. Sultan Şile palamudu fileto kesim olarak yağ içinde kızarttı. Şile palamudu kızartmak isteyenlere afiyet olsun. Hadi bakalım kolay gelsin. 

 

Neler Lazım:

  • iki adet Şile palamudu
  • bir su bardağı kızartma yağı
  • bir su bardağı buğday unu
  • kızartma tavası
  • tuz

Yapılması:

  1. palamudun başını kesin
  2. içini temizleyin ve yıkayın
  3. kuyruk kısmına bıçağı koyun
  4. kılıçık üzerini takip edere (başa doğru) balığı ikiye bölün
  5. her parçanın derili kısmına çizikler atın
  6. en son balık parçalarını tuzlayın ve unlayın
  7. tavada yağı kızdırın
  8. kızgın yağ içine parçaları atın
  9. ve iki yüzünü orta ateşin bir tık üzeride kızartın
  10. yaptığınız palamut fileto kızartmasını afiyetle yiyin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır