közlenmiş kabak salatası


Közlenmiş sakız kabağı salatası müthiş bir lezzet. Yapımı gayet kolay; ocak üzerinde çalışan, herhangi bir ızagara aletiyle kolayca yapılır. Önemli olan, malzemeleri tedarik etmek ve tarife uymaktır. Kabak yarım santim kalınlıkta uzunlamasına dilimlenir ve ızgara aleti üzerinde közlenir. Kabağın közleme süresi, ızgaranın kızğınlığına göre 8-10 dakika arasındadır. Közlenmiş kabak salatası süzme yoğurtla yapılırsa, daha da güzel olur. Sultan, bu tarifi sıklıkla kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım:
  • iki tane sakız kabağı
  • bir kase yoğurt
  • iki diş sarımsak
  • bir tutam dereotu
  • zeytinyağı
  • tuz


Yapılması:
  1. dereotu, tuz kullanarak sarımsaklı yoğurt yapın, bekletin
  2. kabağı yıkayın ve iki başını kesin
  3. ardından uzunlamasına 4-5 mm. şeritler halinde doğrayın
  4. ızgarayı kızgın hale getirin ve yağlayın
  5. üzerine kabak şeritlerini dizin
  6. şeritlere ızgara izi çıktığında çevirin
  7. diğer yüzüne de aynı işlemi uygulayın
  8. şeritler yumuşadığında ızgaradan alın
  9. kuşbaşı doğrayın, tuz ekin
  10. üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin, karıştırın
  11. tabağa alın, zeytinyağı gezdirin
  12. ve yaptığınız kabak salatasını afiyetle yiyin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır