mantarlı tavuk sote tarifi


Mantarlı tavuk sote tarifi: Bu tarifi ister tencerede, ister tavada, isterseniz kavurma sacı üzerinde yapın. Tavuk sote, tavuğun kaba etleri kuşbaşı doğranarak yapılır. Sote veya sotelemek sözcüğünün karşılığı, kavurmak demektir. Tavuk sotenizi but veya tavuk göğsünden yapabilirsiniz. Sultan ara sıra tavuk sotesini kavurma sacı üzerinde yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 400 gr. kuşbaşı tavuk but veya göğüs eti
  • 150 gr. kültür mantarı
  • üç kaşık zeytinyağı
  • bir iri domates
  • bir iri soğan
  • üç diş sarımsak
  • iki sivri biber
  • karabiber, pul biber, kimyon
  • tuz

Yapılması
  1. soğanı, sarımsağı irice yemeklik doğrayın
  2. domatesi soyun, kuşbaşı doğrayın
  3. sivri biberi halka, mantarı kuşbaşı doğrayın
  4. yağ içinde tavuk etini rengi dönene kadar kavurun
  5. peşinden sıra ile soğan, sarımsak, sivri biber ve mantarı kavurun
  6. üzerine domatesi ve baharatları ilave edin, karıştırın
  7. domates suyunu çekinceye kadar pişirin, ocaktan alın
  8. ve istediğiniz gibi servis yapın
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır