tavuk but haşlama
Kalçalı tavuk but haşlama, zaman bakımıdan en güzel düdüklü tencerede yapılır. Tavuk budu normal tencerede haşlanabilir. Fakat, uzun zaman alır. Kalçalı tavuk butlarının bir çifti bir kiloya yakın ve üzerinde olabilir, nerdeyse bir küçük piliç ağırlığındadır. Kalçalı tavuk budu sebzeli ya da sade olarak haşlanabilir. Tarifimde bir kiloya yakın iki tavuk budunu düdüklü tencerede sade olarak haşladım. Düdüklüde tavuk budu haşlaraken düdüklüye ilave edebileceğiniz su miktarı, haşladığınız butu nasıl kullanacağınıza bağlı olarak değişir. Düdüklü tencere orta ateşte 20 dakika çalıştırılırsa 1 su bardağı suyu buharlaştırır. Bir su bardağı su ise, 200 ml. veya 200 gr. dır. Bu duruma göre düdüklüye istediğiniz kadar su koyabilirsiniz. Sultan çoğu zaman tavuk butlarını düdüklüde haşlar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- iki tane tavuk butu
- üç bardak su
- bir tatlı kaşığı tuz
Yapılması
- butları yıkayın ve süzün
- ardından düdüklü tencereye koyun
- üzerine su ve tuzu ilave edin
- ocağı orta ateşe ayarlayın
- düdüklünün kapağını kapayın
- ilk düdük sesinden sonra saate bakın
- 15 dakika bitiminde, düdüklüyü ocakatan alın
- düdüklü soğuduktan sonra açın
- butları çıkarın ve dilediğiniz gibi kullanın
- Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.