somon balık çorbası


Terbiyesiz, sebzesiz, somon kafasından balık çorbası tarifi: İki tane somon kafası ve iki tane somon iskeletini tencerede haşladım. Haşladığım kafaları temizledim bir kase et ve çorba yapmama yetecek kadar balık suyu çıktı. Çorba yapımında sebze kullanmadım. Balık çorbasını terbiyeli ve sebzeli sevmiyoruz. Sebzeli terbiyeli balık çorbası çorbalıktan çıkıyor, oluyor sulu yemek. Bu sebeple, balık çorbalarını diğer taneli çorbalara benzeterek yapıyorum ve yaptığım çorbada balık tadını alıyorum. Sultan, somon kafası ile somon balık çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • somon balık kafası ve iskeleti
  • beş kaşık zeytinyağı
  • bir kuru soğan
  • bir kaşık Un (20 gr.)
  • karabiber, tuz
  • somon balık suyu
  • bir tutam maydanoz
  • limon suyu

Yapılması:
  1. soğanı soyun ve ince olarak piyaz doğarayın
  2. tencereye somon kafalarını ve soğanı koyun
  3. üzerini kapatacak miktarda su ekleyin
  4. tencereyi kaynatın ve üzerindeki köpükleri alın
  5. tencereyi kapatın, ocağı kısın
  6. kısıkta tencereyi 15 dakika kaynatın
  7. süre bitiminde ocaktan alın
  8. kevgirde tencereyi süzün
  9. balık suyunu bir kenara koyun
  10. kemikler soğuduğunda etlerini ayıklayın, bir kaba koyun
  11. yağ içinde unu kokusu çıkana kadar kavurun
  12. peşinden beş bardak balık suyunu ilave edin, karıştırın
  13. tencereyi 5 dakika boyunca kaynatın
  14. süre bitiminde balık etini ekleyin, karıştırın
  15. çorbanın kıvamına bakın, gerektiğinde su ilave edin
  16. tencereyi bir taşım kaynatın ve ocağı söndürün
  17. çorbaya karabiber, tuz, limon suyu ve maydanoz ilave edin
  18. yaptığınız somon çorbasını afiyetle için.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır