somon balık çorbası
Terbiyesiz, sebzesiz, somon kafasından balık çorbası tarifi: İki tane somon kafası ve iki tane somon iskeletini tencerede haşladım. Haşladığım kafaları temizledim bir kase et ve çorba yapmama yetecek kadar balık suyu çıktı. Çorba yapımında sebze kullanmadım. Balık çorbasını terbiyeli ve sebzeli sevmiyoruz. Sebzeli terbiyeli balık çorbası çorbalıktan çıkıyor, oluyor sulu yemek. Bu sebeple, balık çorbalarını diğer taneli çorbalara benzeterek yapıyorum ve yaptığım çorbada balık tadını alıyorum. Sultan, somon kafası ile somon balık çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- somon balık kafası ve iskeleti
- beş kaşık zeytinyağı
- bir kuru soğan
- bir kaşık Un (20 gr.)
- karabiber, tuz
- somon balık suyu
- bir tutam maydanoz
- limon suyu
Yapılması:
- soğanı soyun ve ince olarak piyaz doğarayın
- tencereye somon kafalarını ve soğanı koyun
- üzerini kapatacak miktarda su ekleyin
- tencereyi kaynatın ve üzerindeki köpükleri alın
- tencereyi kapatın, ocağı kısın
- kısıkta tencereyi 15 dakika kaynatın
- süre bitiminde ocaktan alın
- kevgirde tencereyi süzün
- balık suyunu bir kenara koyun
- kemikler soğuduğunda etlerini ayıklayın, bir kaba koyun
- yağ içinde unu kokusu çıkana kadar kavurun
- peşinden beş bardak balık suyunu ilave edin, karıştırın
- tencereyi 5 dakika boyunca kaynatın
- süre bitiminde balık etini ekleyin, karıştırın
- çorbanın kıvamına bakın, gerektiğinde su ilave edin
- tencereyi bir taşım kaynatın ve ocağı söndürün
- çorbaya karabiber, tuz, limon suyu ve maydanoz ilave edin
- yaptığınız somon çorbasını afiyetle için.
Sultan