portakallı pırasa yemeği tarifi


Düdüdüklü tencerede zeytinyağlı portakallı pırasa yemeği tarifi, nasıl yapılır? Çok basit, verdiğim malzemeleri bir araya getirin, başlayın pişirmeye. Düdüklüde pırasa tamamen kısık ateşte 8-10 dakikada pişer. Resimdeki portakal sulu zeytinyağlı pırasa 8 dakikada pişti. Nasıl olduğunu sorarsanız enfes. Önemli olan, su yerine koyacağınız portakal suyu tadında olsun. Tamamen ekşi portakalı sıkıp suyunu yemeğe koyarsanız, yemeğiniz güzel olmaz. Sultan, ara sıra portakal sulu pırasayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo pırasa
  • bir kuru soğan
  • bir su bardağı portakal suyu
  • sekiz kaşık zeytinyağı
  • bir havuç
  • iki kaşık pirinç
  • limon, tuz

Yapılması
  1. soğanı yemeklik doğrayın
  2. portakal suyunu hazırlayın
  3. pirinci yıkayın, süzün
  4. pırasayı ve havucu istediğiniz irilikte doğrayın
  5. düdüklüye zeytinyağını koyun ısıtın
  6. üzerine sıra ile soğan, havuç ve pırasayı koyun, kavurun
  7. peşinden pirinci, tuzu serpin ve portakal suyunu ilave edin
  8. düdüklüyü bir güzel karıştırın
  9. ardından kapağını takın
  10. düdüklü markasına göre, buhar çıkınca
  11. tepesindeki parça ile basıncını ayarlayın
  12. ilk düdük sesinden sonra
  13. ocağın altını iyice kısın
  14. kısık ateşte pırasayı 8 dakika pişirin
  15. ve ocaktan alın, yemeği bir kaba boşaltın
  16. limon sıkın, ılık veya soğuk ne güzel olmuş diye diye yiyin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır