market tavuğu haşlama


Düdüklü tencerede market tavuğu haşlama özen ister. Market tavuğu düdüklüde gelişigüzel haşlanırsa, haşlanmış tavukta bir çok olumsuzluğa sebep olur. Başta tavukta lezzet olmaz, sonunda ise tavukta koku hasıl olur. Market tavuk ürünlerinde pek soruna rastlanmaz. Çünkü çoğu tavuk ürünleri terbiye edilir ya da fırında kızartılır. Bütün haşlanan market tavuğu gerektiği gibi ve gerektiği sürede haşlanmazsa, fazla beğeni kazanmaz. Market tavukları ağırlıklarına göre belli sürede haşlanır. Tavuk ağırlıklarına göre bu sürlerin tablosunu bu adresten alabilirsiniz. Sultan, market tavuğunu eski klasik düdüklü tenceresinde bu tarife göre haşlar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
1800 gr. ağırlığında market tavuğu
5 bardak sıcak su (1 litre)
2 tatlı kaşığı tuz


Yapılması

  1. tavuğu kontrol edin, artık telek ve tüyleri temizleyin
  2. içini dışını musluk altında yıkayın
  3. tavuğu tencereye alın ve üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun
  4. tencereyi bir taşım kaynatın ve ocaktan alın
  5. tenceredeki suyu dökün, tavuğu çıkarın
  6. tekrar tavuğun içini dışını musluk altında yıkayın
  7. yıkadığınız tavuğu düdüklüye koyun
  8. üzerine 5 su bardağı su ve 2 tatlı kaşığı tuz ilave edin
  9. düdüklünün kapağını kapayın, ocağı orta ateşe ayarlayın
  10. ilk düdük sesinden sonra tavuğu 27 dakika haşlayın
  11. haşlanmış tavuğu düdüklüden çıkarın
  12. suyunu ve tavuğu ayrı kaplara alın
  13. tavuğu ve suyunu dilediğiniz gibi kullanın
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır