ıspanaklı mercimek yemeği
Tencerede ıspanaklı yeşil mercimek yemeği, ıspanağın yemekte kullanımının en güzel hali. Ispanaklı yeşil mercimek tencerede, kısık ateşte 45 dakikada pişer. Mercimeği bol su içinde akşamdan ıslatırsanız, yemek yaparken (mineral ve vitamini kaybolmadan) doğrudan kullanabilirsiniz. Acil durumlarda yeşil mercimek yemeği yapmak isterseniz, mercimeği dişe dokunur şekilde haşlar ve yemeğini yaparsınız. Sultan, ıspanaklı mercimeği çok sever ve sıklıkla yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir su bardağı yeşil mercimek
- 200 gr. ıspanak
- bir kuru soğan
- beş kaşık zeytinyağı
- bir tatlı kaşığı domates salçası
- bir tatlı kaşığı tuz
- üç bardak sıcak su
Yapılması
- mercimeği akşamdan ıslayın, sabah süzün
- ıspanağı yıkayın, süzün ve kuşbaşı doğrayın
- yağ içinde sırayla soğanı, salçayı kavurun
- üzerine mercimeği, suyu, tuzu ilave edin ve karıştırın
- tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapayın
- ocağı tamamen kısın, yemeği 30 dakika pişirin
- süre sonunda ıspanağı ilave edin, karıştırın
- tencereyi tekrar fokurdatın ve ateşi kısın
- kısıkta yemeği 15 dakika daha pişirin
- süre bitiminde ocağı söndürün
- ve yemeğinizi afiyetle yiyin.
Sultan