fırında baget sebzeli
Fırında sebzeli baget veya tavuk incik yemeği süper. Ne var ki, biraz geç pişer. İki saat gibi bir süreyi göz önüne alırsanız, enfes tavuk baget yemeğini tatmış olursunuz. Fırında baget iki aşamalı pişer. Tepsi üzeri kapalı olarak fırına sürülür ve 1.5 saat baget pişirilir. Süre sonunda üzeri açılır, bir yarım saat daha pişirilir ve fırndan alınır. Sultan bu yemeği sever ve arada bir yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir paket baget (6 tane)
üç kaşık zeytinyağı
üç orta boy soğan
üç orta boy domates
üç yeşil biber
üç diş sarımsak
iki orta boy patates
bir tatlı kaşığı salça
karabiber, kimyon, kekik
bir su bardağı sıcak su
borcam fırın tepsisi 26 cm.
tuz
Yapılması
- soğan ve sarımsağı soyun bütün bırakın
- patatesi elma dilimi doğrayın, domatesi rendeleyin
- bageti yıkayın ve tepsiye dizin
- üzerinde zeytinyağını gezdirin
- aralarına patates, soğan, sarımsak ve domatesi koyun
- bütün baharatları üzerine serpiştirin
- salçayı 1 bardak sıcak su ile karıştırın ve tepsiye ilave edin
- tepsiyi alüminyum folyo ile kapatın
- 200°C derece fırına sürün, 1.5 saat pişirin
- süre bitiminde üzerini açın yeşil biberleri koyun
- tepsi açık olarak bageti 30 dakika daha pişirin, fırından alın
- ve afiyetle yiyin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan