taze fasulye kokusu nasıl giderilir


Buzlukta dondurulmuş veya derin dondurucuda dondurulmuş, taze fasulye kokusu nasıl giderilir? Bu bir hata, bu hatayı yaşamamış birini düşünemiyorum. Derin dondurucu piyasaya ilk çıktığı yıllarda, insanlar dondurucu kullanımında deneyimsizdi. Kulaktan dolma bilgilerle dondurucuyu kullanmaya kalktı ve sebzelerde koku ortaya çıktı.

Şimdilerde ise, tek tük aynı sorun devam ediyor. Dondurucuya taze fasulye koymazdan önce, kaynayan su içinde 2-3 dakika haşlanmalıdır. Haşlanan taze fasulye tencereden alınmalı doğrudan soğuk su (musluk altı olabilir) içine atılarak soğutulmalıdır. Bu işleme sebzenin şoklanması denir.

Derin dondurucuya, yaz mevsiminde alınan taze fasulye (hiçbir işleme tabi tutulmadan) doğrudan poşetlenip dondurucuya konursa, fasulye pişirildiğinde koku yapar. Bu koku öyle bir koku ki, pişirdiğiniz fasulyeyi yiyemezsiniz. Bu kokunun giderilmesi için çaresi var mı? Vardır derim.

Şoklanmadan derin dondurucuya konmuş ve dondurulmuş taze fasulyeyi pişireceğiniz zaman; bir tencere su kaynatın, kaynayan suyun içine donmuş fasulyeyi atın. Tencere açık olarak taze fasulyeyi 2-3 dakika fokur fokur kaynatın, kevgire alın ve çeşme suyunun altında soğutun. Bundan sonra yemeğini yapın, afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır