havuç kızartması


Basit, kolay ve dört dörtlük havuç kızartması tarifi. Bu tarifle birlikte, evde çöpe atılan  havuç olmayacaktır. Havucu kızartmak için, un ve sosa gerek kalmayacaktır. Bu tarif havucu kızartıp kurutmaz, yumuşacık yapar. Üç kişilik bir kayık tabağını doldurmak için 3-4 tane iri havuç gerekir. Anlayacağınız, tarifim havuç yutucudur. Sultan, havuç kızartmasını her daim bu tarifle yapar ve havuç kızartmasını sevenlere tavsiye eder. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • ihtiyacınız kadar havuç
  • kızartma yağı
  • sebze soyma aleti
  • yoğurt
  • sarımsak
  • tuz


Yapılması
  1. havucun iki başını kesin, atın
  2. havucu yıkayın ve kurulayın
  3. soyma aleti ile havuçtan uzunlamasına şeritler kesin
  4. kızartma yağını kızgın hale getirin
  5. havuç şeritlerini yağın içine atın
  6. arada bir karıştırın
  7. havuç şeritleri yumuşayınca çıkarın
  8. çıkardığınız havuçları kağıt peçeteye koyun
  9. fazla yağın süzülmesini bekleyin
  10. sarımsaklı yoğurdu hazırlayın
  11. soğuyan havuçları bir tabağa alın
  12. üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin
ve ne güzel olmuş diye diye yiyin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır