göce çorbası


Göce çorbası, arpanın en güzel hali. Yapımı kolay, cüzdana yüklenmeyen ve bir o kadar da lezzeti, enfes göce çorbası. Sorun şu ki, arpa göcesini nerden bulacaksınız. Önce, bu tarifi gerçekleştirebilmek adına, arpa göcesi yollayan Kastamonu, Araç'lı kardeşime teşekkür ederim. Konu ile ilgilenirseniz, mutlaka arpa göcesine erişebilirsiniz. Arpa'nın kırılmış haline arpa göcesi deniyor. Ne var ki, arpa göcesi ile yapılan yemek çeşiti yoğurtlu arapa göcesi çorbası ile sınırlı. Tarifim arpa göcesi'nin ikinci yemeğidir. Adına salçalı göce çorbası uyar. Bu çorba sıradan çorba değildir, öyle olmadığını tarifimi deneyerek öğrenebilirsiniz. Sultan, salçalı göce çorbasını severek yaptı. Sizlerede tavsiye eder. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir çay bardağı arpa göcesi
  • bir kaşık tereyağı (50 gr.)
  • bir kuru soğan
  • bir orta boy domates
  • bir silme kaşık salça
  • bir çay kaşığı karabiber
  • bir çay kaşığı kimyon
  • bir tatlı kaşığı kuru nane
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • altı su bardağı sıcak su

Yapılması
  1. soğanı yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin
  2. düdüklü tencerede tereyağını eritin
  3. yağ köpürünce soğanı, salçayı, domatesi sıra ile kavurun
  4. üzerine naneyi, baharatları ilave edin
  5. peşinden sıcak suyu koyun ve karıştırın
  6. ardından düdüklüyü kapatın
  7. orta ateşte 15 dakika pişirin
  8. süre sonunda düdüklüyü ocaktan alın
  9. çorbanın tuzunu ilave edin ve karıştırın
  10. ben yaptım oldu, diye diye için, afiyet olsun.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan 

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır