fırında tavuk kanat kızartma


Fırında tavuk kanat kızartma tarifim on numara, beş yıldız. Yapmanız gereken ihtiyacınız kadar tavuk kanadı almak, tarifime uygun soslamak ve fırına sürmektir. Evde, fırında tavuk kanadını hep bu tarifle yaparız. Hazırladığımız kanat sosu, gayet basit ve bir o kadar da lezzetli. Fırında tavuk kanadı kızartmak için, farklı malzeme ve baharat denedim, en son bu sos ile tavuk kanat sosu arayışımızı sonlandırdık. Sultan, fırında tavuk kanadı kızartmasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo tavuk kanadı
  • üç çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • bir çay kaşığı tepeleme dolu domates salçası
  • bir çay kaşığı tepeleme dolu biber salçası
  • bir tatlı kaşığı tepeleme tuz

Yapılması
  1. fırın tepsisine yağlı kağıt yayın
  2. kanatları yıkayın, süzün
  3. bir kap içine koyun
  4. üzerine bütün malzemeleri ilave edin
  5. elinizle malzemeleri kanatlara yedirin
  6. sosladığınız kanatları aralıklı tepsiye dizin
  7. tepsiyi önceden 200°C ısıttığınız fırına sürün
  8. damak zevkinize göre 35-40 dakika kızartın
  9. süre bitiminde fırından alın, afiyetle yiyin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan 

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır