tavuk dolması iç pilav tarifi
Tavuk dolması iç pilav tarifim, 1,5 - 2 Kg. ağırlığındaki tavukları doldurmak için tam ölçüdür. Bu tarifle tavuğunuzu doldurursanız; lapa oldu, pişti, pişmedi, pilav sıkıştı, baharatı az geldi, tuzu çok geldi gibi bir sürü sözlerle başınız ağrımaz. Yaptığınız pilavın kararmaması için; kuş üzümünü yıkayın, küçük bir kap içinde bir kez fokurdatın ve ocaktan alın. Aldığınız kuş üzümünü yıkayın ve süzün. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun, Sultan. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir standart çay bardağı pilavlık pirinç
- üç çorba kaşığı zeytinyağı
- bir bütün tavuk ciğeri
- bir çorba kaşığı dolusu kuru soğan
- bir çorba kaşığı çam fıstığı
- bir çorba kaşığı kuş üzümü
- birer silme çay kaşığı yenibahar, karabiber, tarçın
- bir çay bardağı sıcak su
- bir çay kaşığı tuz
Yapılması
- pirinci bol su içinde yıkayın ve süzün
- soğanı ince yemeklik doğrayın
- tavuk ciğerini küçük küp doğrayın
- kuş üzümünü cezvede bir taşım kaynatın ve süzün
- tencerede zeytinyağını ısıtın
- üzerine sıra ile çam fıstığı, soğan, tavuk ciğeri ve pirinci ilave edin, kavurun.
- ardından kuş üzümü, sıcak su, karabiber, tarçın, yenibahar ve tuzu ilave edin
- malzemeleri 1 dakika fokur fokur kaynatın
- tencere kapağını kapatın ve ateşi tamamen kısın
- pilavı 10 dakika pişirin ve ocağı söndürün
- hazırladığınız iç pilav ile tavuk doldurun
- gönül huzuru içinde afiyetle yiyin
Sultan