sulu kanat yemeği
Tencerede sebzeli, sulu tavuk kanadı yemeği; kanatla yapılan en güzel yemeklerden bir tanesi. Tarifimi denerseniz, memnun kalırsınız. Biz bu yemeği, marketten aldığımız bir paket kanatla yaptık. Paketin etiketinde 550 gr. yazıyordu. Siz, mikatarı çoğaltmak için dilediğiniz kadar kanat kullanabilirsiniz. Sultan, bu yemeği arada sırada yapar ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir paket tavuk kanadı
- dört kaşık zeytinyağı
- bir çay kaşığı domates salçası
- bir iri domates
- bir tane patates
- bir havuç
- iki sivri biber (tatlı)
- birer çay kaşığı silme karabiber,
- pul biber, kimyon, kekik
- iki çay kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı sıcak su
Yapılması
- kanadı yıkayın, süzün
- domatesi rendeleyin
- soğanı, havucu, patatesi, sivri biberi yemeklik doğrayın
- sebzeleri bir kaba alın, baharatları ve tuzu serpin
- ardından bir güzel karıştırın
- kanatları tencereye dizin
- üzerine sebzeleri yayın
- dört kaşık zeytinyağını gezdirin
- 1.5 bardak sıcak suyu dökün
- tencereyi bir defa fokur fokur kaynatın
- kapağı kapayın, ateşi iyice kısın
- kısıkta yemeği 50 dakika pişirin ve ocaktan alın
- yemeği dilediğiniz şekilde servis edin.
Sultan