sulu kanat yemeği


Tencerede sebzeli, sulu tavuk kanadı yemeği; kanatla yapılan en güzel yemeklerden bir tanesi. Tarifimi denerseniz, memnun kalırsınız. Biz bu yemeği, marketten aldığımız bir paket kanatla yaptık. Paketin etiketinde 550 gr. yazıyordu. Siz, mikatarı çoğaltmak için dilediğiniz kadar kanat kullanabilirsiniz. Sultan, bu yemeği arada sırada yapar ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir paket tavuk kanadı
  • dört kaşık zeytinyağı
  • bir çay kaşığı domates salçası
  • bir iri domates
  • bir tane patates
  • bir havuç
  • iki sivri biber (tatlı)
  • birer çay kaşığı silme karabiber,
  • pul biber, kimyon, kekik
  • iki çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Yapılması
  1. kanadı yıkayın, süzün
  2. domatesi rendeleyin
  3. soğanı, havucu, patatesi, sivri biberi yemeklik doğrayın
  4. sebzeleri bir kaba alın, baharatları ve tuzu serpin
  5. ardından bir güzel karıştırın
  6. kanatları tencereye dizin
  7. üzerine sebzeleri yayın
  8. dört kaşık zeytinyağını gezdirin
  9. 1.5 bardak sıcak suyu dökün
  10. tencereyi bir defa fokur fokur kaynatın
  11. kapağı kapayın, ateşi iyice kısın
  12. kısıkta yemeği 50 dakika pişirin ve ocaktan alın
  13. yemeği dilediğiniz şekilde servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır