etli çiğ köfte tarifi
Sultan, hazır satılan ve başkaları tarıfından yoğurulan etli veya etsiz çiğ köfte yemez. Böylesine alışkanlığı olan biri ne yer? İşte bu sıkıntı, Sultan'ı kendi çiğ köftesini yapmaya zorlamıştır. Onlaraca çiğ köfte yoğurduktan sonra; Sultan, kendi çiğ köftesinin malzeme miktarına ve yoğurma sürecine son şeklini vermiştir. Tarifimi deneyin ve kararınızı verin. Bu çiğ köfte yenir mi, yenmez mi? Afiyet olsun.
Neler Lazım
- 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur (300 gr.)
- 300 gr. yağsız dana kıyması
- bir iri kuru soğan (150 gr.)
- bir iri domates (200 gr.)
- bir kaşık domates salçası (30 gr.)
- bir kaşık tatlı biber salçası (30 gr.)
- 30 gr. isot veya pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber (2 gr.)
- 1 tatlı kaşığı kimyon (4 gr.)
- 2 diş sarımsak (10 gr.)
- 2 çay kaşığı tepelice dolu tuz (8 gr.)
- 4 dal taze soğan
- 1 tutam maydanoz
Çiğ Köfte Servis Malzemesi
kıvırcık, marul, taze nane, limon, ayran
Yapılması
- kuru soğanı sarımsağı çok ince küp doğrayın
- domatesi rendeleyin
- maydanoz ve taze soğanı ince doğrayın
- köfte tepsisine bulguru, sarımsağı, kuru soğanı koyun
- 2-3 dakika ovalayarak yoğurun
- üzerine kıyma, taze soğan, maydanoz hariç
- bütün malzemeleri ilave edin ve 10 dakika yoğurun
- on dakika içinde, 3 defa soğuk su ile elinizi ıslayın
- süre bitiminde tepsiye kıymayı ilave edin
- kıyma kayboluncaya kadar yoğurun
- ardından maydanoz ve taze soğanı ilave edin
- ve yeşillikler pörsüyünceye kadar yoğurun
- en son köfteyi top yapın
- toptan parçalar koparın, sıkarak köfte şekli verin
- ve yaydığınız kıvırcık üzerine dizin
- köfteyi salata malzemeleriyle servis edin, afiyetle yiyin.
Sultan