iri taze bamya nasıl pişirilir


Pazarlarda normal ölçüsünde taze bamya'nın yanında, iri uzun bamya satılmaya başladı. Normal bamya'nın yarı fiyatında satılıyor. Renkleri morlu yeşil veya açık sarı yeşil karışımı. Renkleri nasıl olursa olsun, sonuçta bamya bamyadır. Görüntüsünden başka uzun bamyanın diğer bamyadan tat ve lezzet bakımından hiç farkı yok. Pişirmesi de kolaydır. Diğer bamyayı temizlemek uğraştırır. Sapını külah çıkar, sakın kesme salyalanır gibi bir sürü savsata. Uzun iri bamyanın böyle derdi yok. Ucuz ya; sapını, sivri ucunu kes dilediğin gibi doğra. Taze bamya kısıkta 2.5- 3 bardak su ile 45 dakikada pişer. Sultan, iki yıldır uzun bamyanın yemeğini yapar yer. İri bamya pişirmeyi hiç denemediyseniz eğer, size de deneyin der. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 700 gr. iri taze bamya
  • bir iri soğan
  • üç orta boy domates
  • yedi kaşık zeytinyağı
  • üç bardak sıcak su
  • yarım limon
  • tuz
Yapılması 
  1. bamyayı yıkayın, süzün
  2. peşinden bamyanın iki ucunu kesin
  3. istediğiniz irilikte doğrayın
  4. domatesi rendeleyin
  5. soğanı yemeklik doğrayın
  6. yağ içinde soğanı, domatesi kavurun
  7. üzerine bamya, sıcak su, yarım limon suyu ve tuzu katın, karıştırın
  8. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  9. ağır ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin,
  10. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır