zeytinyağlı kabak bastı tarifi


Zeytinyağlı kabak bastı tarifi, nasıl yapılır? Sakız kabağı ile yapılan en güzel yemeklerden biri de kabak bastıdır. 750 gr. iki renkli (açık ve koyu) sakız kabağı aldım. Üzerini tırtıllı kabak oyma bıçağı ile kazıdım. Sap kısmını kestim ve uzunlamasına ikiye böldüm. Böldüğüm parçaların içini (çekirdekleri) tatlı kaşığı ile temizledim. Peşinden parçaları yıkadım ve uygun irilikte dilimledim. Zeytinyağı hariç, bütün malzemeleri tencerede karıştırdım. En son üzerine yağ gezdirdim kısık ateşte 45 dakikada pişirdim. Bu yemeği Sultan çok sever ve her daim yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler lazım
750 gr. sakız kabağı
6 kaşık zeytinyağı
1 çay kaşığı tatlı biber salçası veya domates salçası
1 tane domates (200 gr.)
1 tane kuru soğan (150 gr.)
3 diş sarımsak
bir tutam dereotu
karabiber, pul biber, kimyon (silme çay kaşığı)
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılması
kabakları kazıyın, başını kesin, uzunlamasına ikiye bölün
böldüğünüz parçaların çekirdek yuvalarını çıkarın
ardından parçaları enlemesine ikiye bölün
böldüğünüz parçaları dilimleyin
domatesi rendeleyin, soğanı elma dilimi doğrayın
dereotunu doğrayın veya kıyın
sarımsağı soyun ve bütün bırakın
bütün malzemeleri tencereye koyun
ve elinizle güzelce karıştırın
en son malzemeleri elinizle düzleyin
üzerine 6 kaşık zeytinyağı gezdirin
tencereyi ocağa koyun, yüksek ısıda bir defa tıkırdatın
kapağını kapayın ve ocağı iyice kısın
saate bakın ve 45 dakika bitiminde ocağı söndürün
tencereye doğradaığınız dereotunu serpin
ılık veya soğuk servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan