yumurtanın beyazı nasıl haşlanır


Yumurtanın beyazı nasıl haşlanır? Yumurta belirli sürelere uyularak, kaynayan su içinde veya buharda haşlanır. Haşlanmış yumurtanın çok bilinen haşlama kıvamları; rafadan, kayısı ve katıdır. Bu kıvamları elde edebilmek için, kaynamakta olan su içinde yumurta tutulur. Rafadan yumurta kıvamı 2-4 dakika arasıdır. Kayısı yumurta kıvamı 4-6 dakika arasıdır. Katı yumurta kıvamı ise 12 dakikadır.

Yumurtanın sadece beyazını pişirmek isterseniz; yumurtayı kaynayan su içinde 4,5 dakika tutmanız gerekir. Yumurta kaynayan su içinde 4,5 dakika haşlanırsa; yumurta soyulup ortadan kesildiğinde, üstteki görselin bir benzeri olur. Yumurtanın beyazı pişmiş, sarısı ise pişmemiş ve akışkandır. Yemek tatla ilgili olay olduğundan, kimi insanlar böyle yumurta yemesini sever. Kimileri ise, bu kıvamdaki yumurtaları kullanarak İskoç yumurtası yapar ve yer.

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır