tereyağlı salçalı yüksük makarna


Tereyağlı salçalı yüksük makarna tarifi, makarnayı sevenler için hazırlandı. Tarifimi bir kez denerseniz, hazırladığım bu tarifi mutfak dolabınıza yapıştırırsınız. Salçalı sos hazırlarken kullandığım salça tuzlu olduğu için, fazladan sosa tuz ilave etmedim. Tuzsuz salça kullanırsanız, mutlaka sos'a tuz ilave edin. Sos ile makarnayı karıştırdıktan sonra, tencere içine en az bir fiske tuz ilave etmeniz gerekir. Makarnanın lezzeti için tuz çok önemli. Sultan, bu makarna tarifini her daim kullanır. Ağız tadı ile makarna yemek istiyorsanız eğer, tarifimi denemenizi tavsiye ederim. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 1 paket yüksük makarna (500 gr.)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı (60 gr.)
  • 1 çorba kaşığı tepelice domates salçası (40 gr.)
  • 4 çorba kaşığı makarna suyu (sos için)
  • 5 litre soğuk su
  • 1 çorba kaşığı tuz

Salçalı Sosun Yapılması
  • tereyağında domates salçasını kavurun
  • üzerine 4 kaşık makarna suyu veya sıcak su ilave edin ve karıştırın
  • su buhar olup uçuncaya kadar sosu kaynatın, ocaktan alın

Makarna'nın Haşlanması
  1. tencerede beş litre suyu kaynatın ve peşinden bir kaşık tuz ilave edin
  2. üzerine yüksük makarnayı ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın
  3. ardından ocaktan alın ve süzünün
  4. makarna tenceresine salçalı sosu ilave edin ve karıştırın
  5. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır