yeşil mercimekli salçalı erişte pilavı


Yeşil mercimekli, salçalı, erişte pilavı yapımında tereyağı kullandım. Erişte pilavı yaparken, her 100 gram erişte için 10 gr. yağ ve 10 gr. salça kullanırsanız; yaptığınız erişte pilavına kulp takacaklar, takacakları kulpu bulamazlar. Unutmayın, aynı durum makarnalarla da ilgili. Yeşil mercimekli erişte pilavını sade yaparsanız fazla güzel olmaz. Salaçalı yaptığınız erişte pilavı tabakta kalmaz. Söyleyim de, siz yine bildiğinizi okuyun. Bu tarifte, tek kişilik yeşil mercimekli salçalı erişte pilavı yaptım ve 100 gr. erişte ve pilava yetecek miktar malzeme kullandım. Sultan, kendine her daim erişte pilavını salçalı yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 100 gr. erişte
  • 10 gr. tereyağı
  • 10 gr. domates salçası
  • bir çorba kaşığı yeşil mercimek
  • çeşme suyu
  • tuz

Yapılması
  1. yeşil mercimeği 30 dakika kısıkta haşlayın
  2. bol su içinde erişteyi 12 dakika haşlayın, süzün
  3. tereyağında salçayı kavurun
  4. üzerine mercimeği ve üzerini kapatacak suyu koyun
  5. orta ateşte açık olarak suyunu çektirin
  6. ardından süzdüğünüz erişteye ilave edin
  7. yeter miktarda tuz serpin, karıştırın
  8. ve ardından dilediğiniz gibi servis yapın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan 

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır