kapaklı tavada lahmacun tarifi, nasıl yapılır?


Kapaklı tavada lahmacun tarifi, nasıl yapılır? En başarılı olduğum konulardan biri desem, abartmamış olurum. Evde lahmacun işi benden sorulur. Lahmacunun her çeşitini yapar ve her çeşit pişirme aletinde pişirir yer ve ikram ederim. Tavada lahmacunu herkes yapar da, pişirilen lahmacunun kıtırlığını ve yumuşaklığını sağlamak oldukça zordur. Tarifimin ayrıntılarında bu sorunun çözümü gizli. Tarifime uyarsanız eğer; yapacağınız lahmacunları, lahmacun tadında yapar ve yersiniz. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
lahmacun hamur malzemeleri
dört bardak elenmiş buğday unu
1.5 bardak içme suyu
bir çay kaşığı kuru maya
tatlı kaşığı tuz

lahmacun iç harç malzemeleri
200 gr. yağlı kıyma
iki kaşık ayçiçek yağı
bir tane rendelenmiş soğan
bir tane rendelenmiş domates
iki çarli biber ince doğranmış
bir diş iri sarımsak ince doğranmış
yarım kaşık domates salçası
yarım kaşık biber salçası
beş kaşık soğuk su
çay kaşığı pul biber
çay kaşığı toz biber
yarım çay bardağı su
tatlı kaşığı tuz

Yapılması
hamur malzemeleri kullanılarak hamuru yoğurun
iki katına çıkıncaya kadar bekleyin
ardından gazını alın
kaseye iç harç malzemelerini koyun ve yoğurun
ocağın iri gözü üzerine teflon tavayı koyun, kapağını kapayın
ocağı yakın, ateşi orta ateşin bir tık üzerine ayarlayın
bırakın ocak kendi kendine yansın
siz hamurdan mandalina iriliğinde parçalar koparın
ve beze yapın, bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın
üzerine bir kaşık iç harç yayın
hazırladığınız lahmacunu tavaya yayın
tavanın kapağını kapayın
lahmacunun altı piştiğinde tavadan alın
kapalı bir kap içine koyun
lahmacun yapımına, işlemlerler için başa dönün
işiniz bittiğinde yaptığınız lahmacunları
güle oynaya yiyin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır