zeytinyağlı, pirinçli, havuçlu ıspanak yemeği


Zeytinyağlı, pirinçli, havuçlu ıspanak yemeği: Havuçlu ıspanak yemeğini kim sevmez ki? Hiç denemediyseniz eğer; bir kez olsun, bu tarifi kullanarak havuçlu ıspanak pişirin ve yiyin. Havuçlu ıspanak farklı bir lezzet, damaklarda alışkanlık yapar. Bir kaşık salçayı, kaşığı tepelice doldurup tencereye koymayın. Maazallah havuçlu ıspanak yemeğinizi ekşi yapar, yemeğiniz ziyan olmasın. Salçayı alırken kaşığınızı silme doldurun yeter. Yemeğinizi kısıkta pişirin ve 20 dakikayı aşmayın. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo ıspanak
bir çay bardağı zeytinyağı
bir soğan
bir kaşık domates salçası
bir iri havuç
iki kaşık pirinç
bir çay bardağı sıcak su
bir buçuk tatlı kaşığı tuz

Yapılması
ıspanağı yıkayın, süzün ve doğrayın
soğanı yemeklik doğrayın
havucu rendeleyin
pirinci yıkayın ve süzün
yağ içinde sırayla soğanı, havucu, salçayı kavurun
üzerine ıspanağı, pirinci, bir çay baradağı suyu, tuzu koyun
güzelce karıştırın ve ıspanağı pörsütün
tencereyi bir defa fokurdatın ve kapayın
peşinden ocağı tamamen kısın
kısık ateşte ıspanağı 20 dakika pişirin
ardından sarımsaklı yoğurtla gönlünüzce yiyin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır