patlıcan kuşu



Patlıcan kuşu, mısır ununa bulanmış patlıcan kızartmasının kuşa benzetilmiş halidir. Patlıcan uzunlamasına karışılıklı (şerit şeklinde) dört kez soyulur ve soyulmuş yer uzunlamasına kesilir. Ardından az tuz atılmış su içinde yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan patlıcan kevgire çıkarılır, suyu süzülür ve tuzlanır. Kızartma yağı içinde önce çırpılmış yumurtaya, peşinden mısır ununa bulanır ve kızartılır. Sultan arada bir patlıcan kuşu yapar, üzerine sarımsaklı yoğurt döker ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım

  • dört beş patlıcan
  • iki yumurta
  • bir su bardağı mısır unu
  • kızartma yağı
  • tuz


Yapılması

  • yumurtaları geniş bir kap içinde çırpın
  • geniş bir kap içine mısır unu koyun
  • patlıcanı uzunlamasına dört yerinden soyun
  • soyulmuş tarafını, sap tarafından boydan boya kesin
  • bir tencerede yeter miktarda suyu kaynatın
  • kaynayan su içinde patlıcanları yumuşayıncaya kadar haşlayın
  • ardından kevgire alın, süzülmesini bekleyin
  • peşinden içlerine tuz serpin
  • kızartma yağını kızgın hale getirin
  • patlıcanları önce yumurtaya, sonra mısır ununa bulayın
  • orta ateşin bir tık üzerindeki ısıda kızartın
  • kızarmış patlıcanları yağ içinden alın
  • üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin, gönlünüzce servis edin
  • Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
  • Sultan