mor havuçlu kek


Mor havuçlu kek tarifi: Tencerede mor havuçlu keki onlarca kez yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Mor havuçlu kek tarifim (kara havuç, siyah havuç, mor havuç, beyaz havuç, turuncu havuç, pembe havuç gibi) her çeşit havuç kullanılarak yapılır ve ocak üzerinde pişirilir. Kek harç hazırlığı on dakikayı geçmez. Pişirme süresi ise, biraz zaman alır. Havucu rendenin büyük gözünde rendeledikten sonra, kesme tahtası üzerinde bıçakla orta irilikte kıymanız gerekir. Rendelediğiniz havucu doğrudan kullanırsanız, havuç parçaları hamur içinde eşit dağılmaz. Sultan bu keki çok sever, sürekli yapar ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir yumurta
  • bir çay bardağı toz şeker
  • beş kaşık ayçiçek yağı
  • bir su bardağı böreklik un
  • bir çay bardağı rendelenmiş mor havuç
  • bir çay kaşığı silme dolu tarçın
  • bir paket hamur kabartma tozu
  • 21 cm. teflon tencere
  • yanmaz fırın kağıtı

Yapılması
  • tencerenin tabanına yuvarlak kağıt kesin
  • tencereyi yağlayın ve kağıtı oturtun
  • bir kaba un, kabartma tozu ve tarçını koyun karıştırın
  • kasede yumurta, yağ ve şekeri çırpın
  • kuru malzemeleri yaş malzemelere ilave edin çırpın
  • en son rendelenmiş mor havucu ilave edin ve karıştırın
  • karışımı spatula yardımıyle tencereye koyun
  • hamurun üzerini  güzelce düzeltin
  • tencere ağızına kağıt havlu koyun ve kapağı kapayın
  • tencereyi ocağın büyük gözü üzerine oturtun
  • en kısık ateşte 60 dakika pişirin
  • süre bitiminde keki çevirin ve 30 dakika daha pişirin
  • peşinden keki tel ızgarada soğutun
  • ve ardından mor havuç kekinizi gönlünüzce servis edin
  • Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
  • Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır