tavada kıymalı pide



Tavada kıymalı pide (kavurmalı, etli, yumurtalı, sucuklu, pastırmalı) çeşitlerini ve hatta pizza çeşitlerini yaparım. Bu iş fazla zamanımı almaz, yarım saatte bütün işlem bitmiş olur. Pide yapacağım zaman fırından bir ekmek hamuru alır ve buzdolabına koyarım. Pidenin iç harcını hazırlarım ve fırına girecek tavayı yağlarım. İçine hamuru ve hamurun üzerine içi yayarım. Tavayı ocak üzerinde hamur kabarıncaya kadar ısıtırım ve ardından 200°C dereceye ısınmış fırına sürerim. Fırında 15 dakika tuttuktan sonra alır, sofraya koyarım. Sultan mayalı hamur yoğurmaya üşendiğinde sürekli bu tarifi kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir ekmek hamuru (300 gr.)
  • 200 gr. yağlı dana kıyması
  • bir kuru soğan
  • bir domates
  • iki sivri biber
  • karabiber
  • pul biber
  • tuz

Yapılması
  • soğan ve sivri biberi yemeklik doğrayın
  • domatesi rendeleyin
  • bir kaba kıymayı ve diğer malzemeleri koyun
  • üzerine karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin
  • malzemeyi karıştırın ve tuzunu ayarlayın
  • tavayı sıvı yağ ile yağlayın, hamuru güzellce yayın
  • üzerine iç harcı eşit bir şekilde yayın
  • tavayı ocağın büyük gözü üzerine alın
  • ocağı orta ateşin bir tık üzerine ayarlayın, tavayı ısıtın
  • hamur kabarmaya başlayınca, ocaktan alın
  • tavayı 200°C dereceye önceden ısıtılmış fırına koyun
  • pidenin üzeri kızarınca fırından çıkarın
  • ve tavada kıymalı pidenizi gönlünüzce servis edin
  • Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
  • Sultan