kuru naneli yoğurtlu buğday çorbası
Kuru naneli yoğurtlu aşurelik buğday çorbası tarifi: Pratik buğday çorbası; yapımı kolay, tadı enfes. Verdiğim malzemelerle çorba yaptığınızda 5-6 kase çorba hazırlamış olursunuz. Buğday ve yeşil mercimeği verdiğim su miktarları ile haşladığınızda (her ikisinden) 1.5 su bardağı su kalır. Bu kalan suyu çorbanızda kullanın, sakın mercimeği buğdayı süzmeyin. Tencereye haşladığınız buğday ve yeşil mercimeği haşlama suyu ile ilave edin. Yoğurdunuz hafif ekşi ise diyecek birşey yok. Eğer yoğurdunuz tatlı ise, hazırladığınız çorbaya tuz ilave ederken yarım limon sıkın veya çok az limon tuzu ekleyin. Sultan pratik buğday çorbasını sıklıkla yapar ve sofraya kor. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir çay bardağı aşurelik buğday
- bir çay bardağı yeşil mercimek
- iki su bardağı yoğurt (400 ml.)
- iki kaşık tereyağı (70 gr.)
- bir kaşık tepelice dolu un (25 gr)
- bir kaşık kuru nane
- iki su bardağı soğuk su (400 ml.)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Yapılması
- buğdayı 3 su bardağı su ile kısıkta 45 dakika haşlayın
- ardından tencereyi havlu ile sarın 1 saat dinlendirin
- mercimeği 2 bardak su ile kısıkta 25 dakika haşlayın
- bir kasede un, yoğurt ve 2 su bardağı soğuk suyu karıştırın
- tencerede tereyağını eritin ve naneyi hafif kavurun
- üzerine haşlama suyu ile birlikte buğdayı mercimeği ilave edin
- hazırladığınız yoğurtlu karışımı tencereye dökün
- ateşi yükseltin tencereyi karıştırın
- tencereyi 5 dakika kaynatın ve ocağı söndürün
- çorbanın tuzunu ayarlayın
- ve ardından buğday çorbanızı gönlünüzce servis edin
- Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
- Sultan