sucuklu, bulgurlu taze madımak yemeği
Sucuklu, bulgurlu taze madımak yemeği tarifi: Madımak bahar mevsimi ile birlikte piyasaya çıkar. Sade, sucuklu ve pastırmalı yemeği yapılır. Madımak yemeği yapımı ve kullanılan malzemeler yöreden yöreye değişir. Kimi salçalı soğanlı yapar, kimileri ise; tarifimde olduğu gbi soğan, salça kullanmadan sucuklu ya da pastırmalı yapar. Madımak yemeğine sucuk, pastırma ilave edilmese de olur. Sade madımak yemeği içine mutlaka kimyon ve çemen unu katılması gerekir. Yapılan madımak yemeği sade veya sarımsaklı yoğurt ile yenir. Sultan madımak yemeğini çok sever. Bu tarifte madımak yemeği içine, kendi yaptığı torba sucuk koydu ve yemeği süper oldu. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo taze madımak
- 50 gr. tereyağı
- yüz gram sucuk
- üç kaşık iri bulgur
- üç buçuk bardak su
- bir çay kaşığı kimyon
- bir tatlı kaşığı tuz
Yapılması
- sucuğu küçük küpler halinde doğrayın
- madımağı ayıklayın, bol su ile yıkayın ve süzün
- bıçakla bir veya bir buçuk santim incelikte doğrayın
- tencereye suyu, kimyonu, tuzu, madımağı, bulguru koyun
- tencere kaynamaya başlayınca kapağını kapatın
- ateşi tamamen kısın ve madımağı 50 dakika haşlayın
- süre bitiminde tereyağında sucuğu kavurun
- kavrulmuş sucuğu tencereye ilave edin
- tencereyi bir taşım kaynatın, ocağı söndürün
- ve sucuklu madığmağınızı gönlünüzce servis edin
- Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
- Sultan