etli kereviz yemeği



Düdüklü tencerede lokum gibi pişmiş etli kereviz yemeğim, tartışmasız on numara beş yıldız. Tarifimi denerseniz eğer, memnun kalırsınız. Etli kereviz yemeğimi, kerevizi sevmeyen insanlarımıza şiddetle tavsiye ederim. Yapımı gayet kolay, sebzeleri doğradıktan sonra gerisini düdüklü tencere halleder. Etli yemeklerin yapımında çoğunlukla dana etini tercih ederim. Zorda kalmadıkça, kolay kolay yemeklerde kuzu eti kullanmam. Kuzu etini sevmediğimden değil; kuzu eti, yemeklere dana etinin verdiği lezzeti vermediğini ve damak tadıma uygun olmadığını düşünürüm. Sultan, her daim kendisi için etli kereviz yemeğini düdüklüde yapar ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo kereviz
  • bir patates
  • bir baş soğan
  • bir havuç
  • iki diş sarımsak
  • bir tatlı kaşığı un
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • bir çay bardağı sıcak su
  • bir tutam kıyılmış maydanoz
  • yarım limon suyu

Et Malzemesi
  • 250 gr. kuşbaşı dana eti
  • beş kaşık zeytinyağı
  • bir su bardağı sıcak su

Düdüklüde Et'in Pişirilmesi
  • zeytinyağını düdüklü tencereye koyun
  • üzerine eti ilave edin ve kavurun
  • peşinden bir bardak su ilave edin
  • ve orta ateşte 20 dakika pişirin

Yapılması
  • kerevizi, patatesi soyun orta irilikte doğrayın
  • soğanı elma dilimi, havucu halka doğrayın
  • sarımsağı yemeklik doğrayın
  • düdüklüde et piştikten sonra
  • bir tatlı kaşığı unu ilave edin kavurun
  • üzerine kereviz,patates, havuç, soğan,sarımsak, tuz,
  • limon suyu ve 1 çay bardağı sıcak suyu ilave edin
  • düdüklünün kapağını kapatın
  • ve en kısık ateşte 10 dakika pişirin
  • süre bitiminde usulüne uygun düdüklüyü açın
  • üzerine maydanoz serpin
  • ve etli kereviz yemeğinizi gönlünüzce servis edin
  • Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
  • Sultan