sucuk içi köfte



Gerçek sucuk içi malzemeleriyle hazırladığım sucuk içi köfte tarifim, on numara beş yıldız. Tek eksiği, içine 100 gr. kavram yağı kıyması koymayışımdır. Köftesini yağlı yemeyi sevenler sucuk içi köfte harcının içine en fazla 100 gr. çekilmiş kavram yağı ilave edebilirler. Kavram yağı kasaplarda kilo ile satılır. Kıymayı aldığınız kasaptan ihtiyacınız kadar da kavram yağını almayı unutmayın. İlla kilo ile kavaram yağı almanıza gerek yok. Kavram yağı etin üzerinde bulunan yağdır ve yediğinizde ağızda donma yapmaz. Sucuk içi köfte tarifim acılıdır. Acıyı sevmeyenler karabiber ve toz acı biber ölçüsünü değiştirebilir. Sultan har daim sucuk içi köftesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 1 kilo dana kaburga kıyması
  • 50 gr. soyulmuş sarımsak
  • 25 gr. tatlı toz biber (2 tatlı kaşığı)
  • 25 gr. acı toz biber (2 tatlı kaşığı)
  • 20 gr. kimyon (2 tatlı kaşığı)
  • 2 gr. karabiber (1 tatlı kaşığı)
  • 1 çay kaşığı çekilmiş karanfil
  • 1 çay kaşığı çekilmiş tarçın
  • 1 çay kaşığı silme dolu yenibahar veya toz çemen
  • 4 yemek kaşığı içme suyu
  • 20 gr. tuz (2 tatlı kaşığı)

Yapılması
  • sarımsağı robotta çekin veya dibekte dövün
  • bir kap içinde tuz dahil, bütün baharatları karıştırın
  • yoğurma kabına kıymayı koyun ve yayın
  • üzerine baharat karışımını ve sarımsağı ilave edin
  • parmaklarınızla güzelce karıştırın ve yoğurun
  • üzerine 4 kaşık suyu serpin ve tekrar karıştırın
  • karışımı top yapın ve en az 1 saat dolapta kapalı bekletin
  • ardından dolaptan çıkarın ve tekrar yoğurun
  • sucuk harcından 30 gr.lık parçalar koparın köfte yapın
  • köfteleri bir kaba dizin, üzerini kapayın ve dolaba kaldırın
  • ister anında kullanın, isterseniz 1 gece bekletin
  • veya ihtiyaç ölçüsünde streçleyin dondurucuya atın
  • gerek duydukça sucuk içi köftenizi
  • dilediğiniz şekilde tavada, ızgarada, mangalda pişirin
  • ve gönlünüzce servis edin
  • Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
  • Sultan