fırında inci kefali



İnci kefalini tedarik ederseniz eğer, fırında inci kefali yapımı çok kolay. İnci kefal balığı sadece Van Gölü'nde yetişiyor. Bu sebeple her balıkçıda inci kefali bulunmuyor. Sağ olsunlar, işi bilen insanlarımız inci kefalini soğuk sistemli taşıtlarla çoğu yerlere götürüp satıyor. İnci kefali yağlı olduğu dönemlerde çok lezzetli bir eti var. Yağlı olduğu zamanlarda inci kefali tuzlanıp saklanabiliyor. Aynı zamanda mangalda ızgarası yapılıyor. Van yöresinde bu işi tandırda yapıyorlar. İnci kefalinin yağsız olduğu dönemlerde ise, inci kefalin yağ içinde kızartması yapılıyor. Sultan fırında inci kefalini sade yaptı, sebze ve baharat kullanmadı. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo inci kefali (van Gölü Balığı)
  • beş kaşık ayçiçek yağı
  • bir tatlı kaşığı tepelice tuz
  • alüminyum folyo
  • fırın kağıdı
  • fırın tepsisi
inci kefali


Yapılması
  • inci kefallerinin üzerindeki pulları kazıyın
  • karnını yarın, iç organlarını temizleyin
  • bol su ile yıkayın ve süzün
  • balığın yan taraflarını bıçakla çizin
  • ardından içini dışına tuz serpin
  • ve fırça ile ayçiçek yağını içine dışına sürün
  • fırın tepsisine kağıt yayın
  • tuz ekilmiş, yağlanmış balıkları tepsiye dizin
  • tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın
  • tepsiyi önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırına sürün
  • 30 dakika sonunda alüminyum folyoyu tepsiden alın
  • 10 dakika boyunca balıkların üzerini kızartın
  • ve ardından gönlünüzce servis edin
  • Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
  • Sultan