hindi budundan, hindi sote tarifi
Hindi budundan, hindi sote tarifi: Hindi sote nasıl yapılır? Hindi sote yapımında hindi budu veya hindi göğsü kullanılır. Arzu edilen hindi eti derili veya derisi çıkarılmış olarak kuşbaşı doğranır, çeşitli sebze ve baharatlarla kavrulur. Yemeğin yumuşacık olmasını isterseniz, malzemeleri kavurduktan sonra üzerini kapatacak miktarda sıcak su ilave edin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Sultan, ara sıra hindi soteyi bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo kuşbaşı hindi budu
- dört kaşık zeytinyağı
- bir iri soğan
- yarım kaşık salça
- iki iri domates
- iki iri sivri biber
- üç iri diş sarımsak
- karabiber, pul biber
- kimyon, tuz
- sıcak su
Yapılması
- sebzelerin tamamını yemeklik doğrayın
- zeytinyağında hindi etini kavurun
- üzerine sırasıyle soğanı, sarımsağı, sivri biberi,
- salçayı ve domatesi ilave edin kavurun
- ardından sıcak suyu, karabiberi, pul biberi, kimyonu ilave edin
- malzemeyi güzelce karıştırın
- tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapayın
- ağır ateşte yemek suyunu çekinceye kadar pişirin
- ardından ocaktan alın, tuzunu ayarlayın
- ve gönlünüzce servis edin.
Sultan